Tips & trucs

Tips om de keramiekbloemen mooi neer te zetten

Keramiekbloemen zijn prachtige decoratieve items, kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt en vereisen minimale zorg. In deze blog geven we tips om keramiekbloemen mooi neer te zetten, of ze nu in de grond worden gestoken of in een vaas worden geplaatst.

  1. In de tuin: Alle keramieken bloemen worden geleverd op een licht buigzame metalen steker met groene coating, waarmee je ze gemakkelijk in de grond kunt steken. Het kan echter gebeuren dat de bloemen opzij zakken, vooral als de ondergrond mul zand is. Een handige truc is het gebruik van een stuk grijze elektrobuis. Steek dit in de grond op de gewenste locatie en plaats de bloemen in de buis. Op deze manier blijven de bloemen stevig rechtop staan, zelfs in zachtere ondergrond.
  2. Kies de juiste vaas: Als je ervoor kiest om je keramieken bloemen in een vaas te plaatsen, is het belangrijk om de juiste vaas te selecteren. Kies een vaas met een zo smal mogelijke bovenkant. De stelen zijn smal zullen zo minder snel naar de zijkanten vallen. Een stevige, bredere basis is ook essentieel om stabiliteit te bieden. Plaats eventueel (droog)takken of decoratiemateriaal tussen de bloemen.
  3. Opvullen van de vaas: Om ervoor te zorgen dat de keramieken bloemen stevig in de vaas staan, kun je de vaas opvullen met wat grind of zand. Dit helpt om het gewicht te verhogen en de bloemen in positie te houden. Zorg ervoor dat de stelen voldoende steun krijgen van het opvulmateriaal, maar zorg er tegelijkertijd voor dat het opvulmateriaal niet zichtbaar is vanaf de buitenkant van de vaas.

Conclusie: Met deze eenvoudige tips kun je ervoor zorgen dat je keramieken bloemen altijd mooi staan, of ze nu buiten in de grond worden geplaatst of binnen in een vaas worden gezet. Door gebruik te maken van een grijze elektrobuis in de grond en het selecteren van de juiste vaas met een smalle bovenkant en een stevige basis, kun je de schoonheid van deze decoratieve bloemen maximaliseren. Vergeet niet om indien nodig de vaas op te vullen met grind of zand voor extra stabiliteit. Geniet van de prachtige sfeer die keramieken bloemen aan je huis of tuin toevoegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *