FAQ

Maak je de bloemen zelf?

Nee, was ik maar zo handig! Ik koop de bloemen in bij kleine keramiekateliers, voornamelijk uit oost Europa. Zij hebben veel ervaring met het maken van duurzaam keramiek. Op fair-trade basis: zij bepalen zelf hun prijs. Ik werk vanuit eigen voorraad en zij krijgen direct betaald, hoeven niet te wachten tot het in de webshop verkocht is. Voor hun een unieke kans om een grotere afzetmarkt te bereiken!

Waarom lijkt er een groot prijsverschil te zitten tussen de verschillende bloemen?

Dit is omdat we met verschillende keramiekateliers werken uit verschillende landen die zelf hun prijs bepalen.

Wordt er duurzaam geproduceerd?

Dit probeer ik zo goed mogelijk te controleren. Zo koop ik alleen keramiek in wat gebakken is in elektrische ovens, dit is duurzamer dan andere ovens. Ook hergebruik ik zoveel mogelijk hun reeds gebruikte verpakkingsmateriaal.

Zijn de bloemen vorstbestendig?

Van de keramisten Adrian, Mará en Zsuzsa hebben de bloemen het label ‘vorstbestendig’. Deze zijn heter afgebakken en horen beter bestand te zijn tegen weersinvloeden. En toch plaatst ik daar zelf de kanttekening bij: het hangt erg van de bloem en de plaats waar hij neergezet wordt. Droge vorst kunnen ze tegen. Maar als je een bloem hebt met ruimtes (bv tussen rozenblaadjes) waar vocht tussen kan (dauw, regen etc) en komt er vorst overheen: ijs zet uit en heeft veel kracht. Dan is er toch wel reële kans dat de bloemen beschadigen.

Bij nabestellingen: wat is de levertijd?

Alle bloemen zijn handgemaakt van keramiek. Dit proces heeft zijn tijd nodig: vormen, drogen, bakken, afkoelen, glazuren, bakken, afkoelen, in elkaar zetten, verpakken en dan versturen. Hier gaan al snel 3-4 weken levertijd over.

Levertijd

Normaal verstuur ik binnen 2 werkdagen, mits op voorraad. Als er eerst overleg is over kleur, aantal en voorraad, dan kan deze levertijd afwijken. We verzenden met PostNL, binnen Nederland is het er meestal binnen 1-2 werkdagen, naar België duurt het iets langer.