FAQ

Maak je de bloemen zelf?

Nee, was ik maar zo handig! Ik koop de bloemen in bij kleine keramiekateliers, voornamelijk uit oost Europa. Zij hebben veel ervaring met het maken van duurzaam keramiek. Op fair-trade basis: zij bepalen zelf hun prijs. Ik werk vanuit eigen voorraad en zij krijgen direct betaald, hoeven niet te wachten tot het in de webshop verkocht is. Voor hun een unieke kans om een grotere afzetmarkt te bereiken!

Waarom lijkt er een groot prijsverschil te zitten tussen de verschillende bloemen?

Dit is omdat we met verschillende keramiekateliers werken uit verschillende landen die zelf hun prijs bepalen.

Wordt er duurzaam geproduceerd?

Dit probeer ik zo goed mogelijk te controleren. Zo koop ik alleen keramiek in wat gebakken is in elektrische ovens, dit is duurzamer dan andere ovens. Ook hergebruik ik zoveel mogelijk hun reeds gebruikte verpakkingsmateriaal.

Zijn de bloemen vorstbestendig?

Een heel aantal bloemen heeft de label ‘vorstbestendig’. Deze zijn heter afgebakken en horen beter bestand te zijn tegen weersinvloeden. En toch plaatst ik daar zelf de kanttekening bij: het hangt erg van de bloem en de plaats waar hij neergezet wordt. Als je een bloem hebt met veel kleine ruimtes (bv tussen rozenblaadjes) die eerst volgelopen zijn met water, en dan zou er vorst overheen komen: ijs zet uit en heeft veel kracht. Dan is er toch wel reële kans dat de bloemen beschadigen.