Een idee kwam tot bloei

Ik ben Annette Boon en in hart en nieren een creatieveling gedreven door passie voor unieke producten. Van huis uit ben ik grafisch vormgever en ik had een grafisch productiebedrijf. Door het oplopen van ernstig handletsel aan mijn rechterhand, door een verkeerd behandelde polsbreuk, was het werken hierin niet meer te doen. Om die reden heb ik destijds besloten een carrière switch te maken

Nadat ik noodgedwongen moest stoppen in het grafische vak ben ik in 2010 samen met mijn fysiotherapeut een ander bedrijf begonnen. We vlogen naar een tape-fabrikant in Zuid-Korea en zijn een eigen merk elastisch tape gestart (Textape).
Daarnaast haalde ik al langer voor eigen gebruik polsbraces en dergelijke uit Amerika en zo is in 2014 de Handletselshop tot stand gekomen, zodat we naast de tape ook zulke braces in Nederland konden verkopen.

We groeiden uit tot europees importeur / distributeur van een tweetal merken en liepen er al snel tegen aan dat “Handletselshop” buiten Nederland amper uitgesproken kan worden. Daarom zijn wij in 2018 ook Mebocare gestart, voor de Europese verkoop.

De creatieveling in mij bleef hierbij alleen wat rusteloos. Ik wilde graag nog iets anders op de markt zetten, iets moois met een ‘wow-factor’ waar mensen blij van werden. Maar wel zonder dat de productie ervan schadelijk was voor het milieu. Maar wat? Het antwoord lag recht voor me, of beter gezegd, het stond voor me. In een vaas.
Te verwelken.

Ik ben gek op bloemen en heb dan ook graag bloemen op tafel staan. Maar toen ik erover na ging denken wat er allemaal nodig is om dat bosje bloemen op mijn tafel te krijgen… Terwijl een gemiddelde bos bloemen maar een week mooi blijft. Daar werd ik toch wat minder gelukkig van. De productie van potgrond, het verbruik van water en elektriciteit die nodig is voor het produceren van een bosje bloemen is allesbehalve duurzaam. Maar zonder verse bloemen, wat wilde ik dan op tafel?

Plastic bloemen? Of zijde? Los van het feit dat deze ook niet duurzaam waren, was het niet mijn stijl. Ik zocht voor alternatieven, liep tegen bloemen van keramiek aan en was bijzonder verrast. Keramiek is een duurzaam product, zo lang de keramiek producten maar in een duurzame oven worden afgebakken en geglazuurd. Dit was voor mij precies die wow-factor die ik op tafel wilde hebben. Ook hier zag ik de mooiste producten, zag het al op mijn tafel staan. En de ondernemer in mij stond al te popelen, dit gaan we doen! Hier hou ik van!

Zo werd Keramiekbloemist.nl gestart. En vanaf februari 2022 was het dan zo ver, de eerste dozen met prachtige keramiekbloemen kwamen binnen. Altijd even spannend of alles heel binnenkomt natuurlijk maar wat waren ze mooi.

In de toekomst hoop ik veel mensen blij te kunnen maken met deze prachtige en duurzame keramische bloemen. Inmiddels lever ik niet alleen aan Nederland maar ook aan België, Duitsland en Frankrijk. Er zijn er dus duidelijk meer die de bloemen een aanwinst vinden!

Er komen heel mooie reacties binnen, de bloemen worden dus niet alleen in huis of tuin gebruikt, maar ook al vaker op begraaf- en herdenkingsplaatsen. Want zeg nu zelf: niets zo triest als een verlept of verdord bosje bloemen op zo’n plek…

Met vriendelijke groet,

NABESTELLEN? ANDERE KLEUR?

Populairste bloemen

Meer bloemen nodig dan op voorraad? Of wil je een bloem in een andere kleur dan getoond? Neem even contact met mij op dan bespreken we de mogelijkheden.